Better life starts with better skills

Het Complex Ontwikkelingsprogramma

Het Complex Development Program richt zich op de ontwikkeling van vaardigheden voor leerlingen van 6 tot 16 jaar. Door de resultaten van de leerlingen te verbeteren en kerncompetenties en transversale vaardigheden te ondersteunen, zorgt het Complex Development Program voor een gezonde persoonlijkheidsontwikkeling en versterkt het de positieve houding ten opzichte van school.

Het programma beoogt de ongelijkheden in de leerresultaten van kansarme leerlingen te verminderen, wat ook van cruciaal belang is voor de versterking van de sociale cohesie.

Het SOBER-programma voor de ontwikkeling van complexe vaardigheden is gericht op het versterken van de ontwikkeling van sleutelcompetenties:

1. Perceptie 

2. Concentratie

3. Geheugen

4. Het denken

5. Communicatievaardigheden

6. Oriëntatie: ruimtelijk en temporeel

7. Motorische vaardigheden

8. Sociale vaardigheden

Werkboeken, afgestemd op leeftijd en vaardigheden, zijn speciaal ontworpen als hulpmiddelen om leerkrachten en ouders te ondersteunen in het ontwikkelingsproces van kinderen. Creatieve, motiverende, gebruiksvriendelijke, plezierige, speelse en doelgerichte taken worden voorbereid als afdrukbare materialen.

De methoden en instrumenten van het Complex Development Program zijn divers om de best mogelijke resultaten te bereiken. Daarom is het Online platform een onderdeel van het Complex Development Program. 

Het SOBER online platform is bedoeld voor leerkrachten en ouders om hen te helpen bij het gebruik en de verspreiding van educatief materiaal dat expliciet is afgestemd op leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs, SEN-leerlingen en leerlingen die dreigen af te haken.  Dit flexibele leermanagementsysteem ondersteunt interactie, herhaling, digitale opname en herhaling, en communicatie.