Better life starts with better skills

Stratejik Ortaklık

Óbuda Üniversitesi (ÓU), 1879 yılında kurulmuş olup Macaristan’ın en büyük ikinci Teknik Üniversitesidir. Toplumsal zorlukları ele almak ve ulusal, bölgesel ve AB düzeyinde sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak için eğitim, araştırma ve inovasyonda mükemmellik üçlüsüne ulaşmayı amaçlamaktadır. ÓU’da yedi fakülte ve üç doktora ensititüsü, bir mükemmeliyet merkezi ve sekiz araştırma laboratuvarı bulunmaktadır. 

ÓU, çok sayıda uluslararası kuruluşa ve uluslararası programlara (şu anda 20’den fazla AB finansmanlı bilimsel proje) katılmaktadır. ÓU, 90 ülke ile uluslararası ilişkilere sahip olup, 300 yükseköğretim program ile ortaklığa katılmakta ve 250’den fazla eğitim ve hareketlilik anlaşmasına sahiptir. ÓU, temel ve uygulamalı araştırmalara, uluslararasılaşmaya, sürdürülebilir kalkınmaya, teknolojideki gelişmelere, AR-GE’ye, yaşam boyu öğrenmeye ve endüstri ile etkileşim ve işbirliğine önem vererek, küreselleşen dünyamızın ortaya koyduğu zorluklara yanıt verebilmeleri için öğrencilere yenilikçi lisans, yüksek lisans ve doktora müfredatları, çift diplomalar, meydan okumaya dayalı yaklaşımlar ve güncel, öğrenci dostu, yaratıcı ve destekleyici bir ortam sunmaktadır. Son 10 yılda, ÓU’nun araştırmaları günümüz toplumlarının başlıca sorun alanları olan sağlık ve sürdürülebilirlik alanlarına doğru genişlemektedir. ÓU’nun misyon ve vizyonu, olumlu toplumsal değişime katkıda bulunan bir yükseköğretim kurumu olarak sorumluluğunu yerine getirmek için girişimciliği, açıklığı, hoşgörüyü, diyaloğu ve çeşitliliği beslemek gibi temel değerlerle desteklenmektedir.


Girls Code Fun (GCF), kız çocuklarını ve kadınları teknolojik beceri ve eğitim kazanmaları için motive etmeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Vakfın portföyünde 8-15 yaş arası kız çocukları için Genç Kodlayıcılar Bursu ve teknik becerilerini geliştirmek isteyen kadınlar için atölye çalışmaları olan City Coding Circles gibi destekleyici programlar bulunmaktadır. 

GCF, 2021’den itibaren STEAM Akademi projesi aracılığıyla Varşova’daki lise öğrencilerini yükseköğrenim yolunda bir STEAM bölümü seçmeleri konusunda destekliyor. Vakıf ayrıca, bilişim ve yeni teknoloji alanında yeterince temsil edilmeyen kız çocukları ve diğer nüfus için etkinlikler, atölye çalışmaları ve kurslar düzenlemek üzere teknoloji şirketleriyle birlikte çalışmaktadır.


Saint Nicolas Rum Katolik İlkokulu (SZTMI), 671 çocuğa eğitim veren ve 50’den fazla personel çalıştıran Edelény ve bölgedeki en büyük okuldur. Okul, Macaristan’ın en dezavantajlı bölgelerinden biri olan ve ülkenin kuzey kesiminde yer alan Bódva vadisinde faaliyet göstermektedir. Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve yöntemler içeren, dil öğrenimine odaklanan yüksek düzeyde eğitim sağlamaya odaklanmaktadır. 

 Teknik gelişim, eğitimimizin temel unsurudur ve sunum ve gösterim için internet ve interaktif akıllı tahta kullanımına odaklanır. İki dilli eğitime 2008 yılında başladık ve okul, öğrencilerin başarılarının ve standartlarının yüksek olduğu birçok müfredat dışı ders düzenlemektedir. Bir Katolik okulu olarak çocuklarımızın ruhani, ahlaki, sosyal ve kültürel gelişimine odaklanıyoruz. Çocuklarımıza sevginin gücünü aşılamaya çalışıyor ve onlara işbirliği, dayanışma, uyum ve iç huzuru koruyarak yaşamlarını nasıl bir bütün olarak sürdürebileceklerini gösteriyoruz. Ayrıca çevremize odaklanıyor, ona özen gösteriyoruz. Çocuklarımızı müfredatın her alanında açık, yaratıcı, yaratıcı, işbirlikçi ve aktif olmaya teşvik ediyoruz. Okulumuz sağlıklı yaşamı destekliyor, fiziksel becerilerini geliştiren trekking gibi açık hava etkinliklerini vurguluyor. Spor ve sanatın da önemini vurguluyoruz. Saint Nicolas İlkokulu, en modern öğretim yaklaşımı olan Lego tabanlı eğitimi uygulamaktadır. Öğretmenlerimiz bu yöntemi Danimarka’da inceledi ve ilkokul düzeyinde uyguladı. Sınıfa hazır bu öğretim çözümü, öğretmenleri motivasyon ve ilham verici bir öğrenme ortamı yaratma konusunda desteklemektedir. Okulumuz başarıları, kazanımları ve dini karakteri nedeniyle veliler arasında popüler bir okuldur.


Katholiek Onderwijs Vlaanderen (Katolik Eğitimi Flaman Bölgesi) 1952 yılında kurulmuştur. Katolik eğitim kurumlarının yönetim kurullarını okulları, merkezleri, yatılı okulları, kolejleri ve üniversiteleri ile birleştiren bir ağ kuruluşudur. Catholic Education Flanders, Katolik eğitimine ilişkin dini ve pedagojik vizyonun yanı sıra yönetim ve gelişim vizyonuyla da görevlidir. Kuruluş, üyeleri adına iletişim sağlar ve onları hükümet, Kilise ve toplum nezdinde temsil eder.

Flandre Katolik Eğitimi, Flandre’deki (Belçika’nın kuzey yarısı) en büyük eğitim oyuncusudur ve eğitim projesiyle 2.200’den fazla okula ve 935.000 öğrenci ve öğrenciye ilham vermektedir.

Flanders Katolik Eğitimi, kaliteli eğitimin sadece öğretim ve eğitimden daha fazlası olduğuna inanmaktadır. Eğitim en geniş anlamıyla çocukları, gençleri ve yetişkinleri bugünün ve yarının her zamankinden daha karmaşık dünyasıyla başa çıkabilmeleri için güçlendirmelidir.

Dini ya da ideolojik geçmişi ne olursa olsun herkese kucak açıyor ve onları birbirleriyle diyaloğa girmeye davet ediyoruz. Bu diyalogda kişi keşif ve düşünme yoluyla kendi kimliğini oluşturmayı öğrenir. Katolik Diyalog Okulu, Hıristiyan sesini çağdaş ve meydan okuyucu bir şekilde bu sohbete katmayı ve aynı zamanda sohbete katılma şansı bulamayanlara da yer açmayı amaçlamaktadır. Bu şekilde, açıklık ve Hıristiyan kimliğini yeniden bağlamsallaştırma yoluyla, anlamlı, hoşgörülü ve kalıcı bir topluma katkıda bulunur.

ULUSLARARASI ÖĞRENIMIN DESTEKLENMESI

Üye okullarımızı yüksek kalitede eğitim geliştirmeleri için destekliyor, onlara danışmanlık ve koçluk yapıyoruz. Bunu yapmanın yollarından biri de uluslararası öğrenimi desteklemektir.


Hacettepe Bilim Merkezi (HSC), Hacettepe Üniversitesi kampüsündeki Hacettepe Teknokent’te yer almaktadır. HSC, halkın Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) ile etkileşimini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. 

STEM eğitiminin kalitesini artırmak için farklı alanlardaki paydaşlar arasındaki iş birliğini arttırmayı amaçlamaktır. HSC, STEM eğitiminin kalitesini artırmak için bilim merkezleri, bilim müzeleri, STK’lar, STEM merkezleri, şirketler, araştırma merkezleri ve kamu kuruluşları gibi farklı paydaşlar arasındaki iş birliğini arttırmayı amaçlamaktadır. HSC, STEM müfredat geliştirme, hizmet içi öğretmen eğitim faaliyetleri, açık okullaşma ve bilim iletişimi gibi konularında deneyime sahip araştırmacılara sahiptir.